Psykiatri- og socialområdet

Målrettede sanseindtryk bruges hyppigt til mennesker med psykisk sårbarhed, psykisk sygdom som bl.a. angst, depression, spiseforstyrrelser mv. samt ved udviklings- og opmærksomhedsforstyrrelser som fx ADD/ ADHD, autisme og Aspergers Syndrom

På institutioner og sengeafsnit i Psykiatrien anvendes sansestimulering bl.a. til at nedbringe brugen af tvang og medicinering. Brug af bl.a. tyngdedyner kan forbedre søvnkvalitet og voldsom adfærd. 

Den indre uro reduceres ved stimulering af berørings- og muskel-ledsans.

8228

I Psykiatrien har man i mange år anvendt sansestimulering til at regulere adfærd og arousal, nedbringe brugen af medicin og også med henblik på at nedbringe brugen af tvang. 

Med målrettede sansestimuli kan en patient fx blive bedre til at filtrere stimuli fra omgivelserne, så der ikke opstår ”sanse-overload”. 

Blandt de professionelle redskaber til målrettet stimulering af sanserne, anvendes hyppigt sansestolen Nordic Sensi Chair og tyngdedyner som fiber-, kæde- og ringdyner. 

I sansestolen kan forprogrammerede sensoriske programmer berolige og stimulere til en oplevelse af tryghed, velvære og ro, både mentalt og motorisk. Samtidig stimuleres balancesansen og fornemmelsen for egen krop øges. 

Tyngden i fiber-, kæde-, og ringdynerne fra Wellness Nordic og de taktile stimuli i ring- og kædedynerne, stimulerer berørings- samt muskel- og ledsans. Dette udløser ”velværehormonet” oxytocin, som igen nedbringer stresshormonerne i kroppen. Brugeren for derved lettere ved at finde ro, falde i søvn og opnå en god kvalitetssøvn, så man vågner mere veludhvilet.

Relevante artikler

Depression

Læs mere

Autisme

Læs mere

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vores hjælpemidler kan hjælpe patienter indenfor psykiatri- og socialområdet
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System