Sansestimulering med fiberdynen

Billede

Fiberdynen anvendes som sansestimulerende hjælpemiddel.

Fiberdynen er unik idet den giver et ensartet og langvarigt tryk som fordeler sig ligeligt over hele kroppen. Det ensartede langvarige tryk og tyngden virker som et kram og kan sammenlignes med DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation). Effekten af dynen (eller et kram) stimulerer vores føle- muskel- og ledsans, hvilket udløser vigtige stoffer i hjernen som eksempelvis oxytocin. Oxytocin er vores naturlige kærlighedshormon og hjælper kroppen med at føle indre ro og bidrager til bedre kropsafgrænsning.

Fiberdynen er blød, lydløs og ligner en almindelig dyne. Netop blødheden gør at evt. risiko for tryksår nedsættes, hvis man ligger på dynen. Dynen er lydløs og giver et langvarig ensartet tryk mod kroppen, hvilket gør at dynen egner sig til personer der er lydsensitive, og til personer der oplever smerter ved berøring.

Fiberdynens konstruktion gør at dynen naturligt følger hele kroppen og dens bevægelser imens vi sover. Det ensartede og langvarige tryk bidrager til en hurtigere indsovning samt en dybere og roligere nattesøvn.

Om dagen kan Fiberdynen fungere som et effektivt hjælpemiddel til f.eks. at reducere uro og angst. Vægten og den tætte omslutning skaber en både indre og ydre ro, der får brugerne til at slappe af. Samtidigt hjælper Fiberdynen på koncentrationen.

Netop derfor er Fiberdynen et anerkendt hjælpemiddel til personer med sanseforstyrrelser.

Klik her for køb af Fiberdyne til voksne.
Klik her for køb af Fiberdyne til børn.
Klik her for Fiberdyne brochure.
Klik her for referencer fra brugere af Fiberdynen. 

top tekst

Anbefales ved

  • Motorisk uro – f.eks. ved spasticitet, ufrivillige bevægelser
  • Koncentrationsproblemer – f.eks. ADHD, ADD
  • Søvnproblemer – f.eks. forårsaget af stress, nedtrykthed
  • Psykiske lidelser – f.eks. depression, angst, psykoser, spiseforstyrrelser
  • Neurologiske lidelser – f.eks. demenssygdomme, parkinson
  • Udviklingsforstyrrelser – f.eks. autisme, Aspergers syndrom

Fordele ved Fiberdynen

  • Ensartet langvarigt tryk med tyngde – godt mod føleforstyrrelser i form af smerte, uro, angst, kropsafgrænsning, motorisk uro.
  • Lydløs – til lydsensitive
  • Blødhed - man kan ligge på dynen uden gener fra fyld – godt mod sensitivitet, risiko for tryksår og bare behagelig at have om sig
  • Ligner en alm. dyne – især børn/unge der ikke vil skille sig ud fra fællesskabet.

DPTS er som et trygt kram

En kærlig omfavnelse eller et trygt kram er mere end et øjebliks varme og omsorg. Det er også en sansestimulering, der kaldes DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation). DPTS har en dokumenteret beroligende effekt på kroppen og vores velbefindende. Det øger produktionen af “lykkehormonet” oxytocin, reducerer mængden af stresshormonet kortisol og stimulerer produktionen af melatonin.

Tilsammen får det os til at slappe bedre af og blive mere søvnige. DPTS øger også niveauet af hormonerne dopamin og serotonin, hvilket påvirker vores motivation, impulskontrol, opmærksomhed, hukommelse,  humør og appetit i positiv retning. Under påvirkning af ovenstående bidrager DPTS således til at sænke hjerterytmen, reducere muskelspændinger og øge blodcirkulationen. 

Fiberdynen giver DPTS

Med fiberdynerne Futura og Nova opnår brugeren alle de positive DPTS-effekter, som normalt skabes af en kærlig omfavnelse eller et trygt kram. Effekter, der hjælper brugeren til mere ro, stabilitet, velvære - og dermed på længere sigt et sundere og gladere liv.

Hvad skal du vælge?

Hvad skal du vælge?

Da vi alle er unikke, vil den mest hensigtsmæssige løsning i forhold til valg af Fiberdyne altid bero på en individuel vurdering og afprøvning. Afhængig af problematik der skal løses, skal det vurderes, hvilken vægt der er bedst, samt om dynen skal være med eller uden polstring. Man bør derfor tage stilling til, hvilken effekt man gerne vil opnå, og i hvilken sammenhæng Fiberdynen skal bruges. Vi anbefaler at føre søvndagbog i en uge, inden Fiberdynen skal testes, da det gør det nemmere at vurdere, hvilken vægt der er bedst. Brug evt. vores skabelon til at føre søvndagbog. Den kan downloades ved at klikke her

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System