Sansestimuli hos Psykiatrien Syd, Region Sjælland

Distriktspsykiatrien for Bipolare lidelser under Region Syddanmark, er et ny etableret ambulatorie fra 1. februar i år. Vi har været så heldige, at fået etableret et sanserum til vores patienter, og er primær tænkt til vores patienter i en depressiv fase.

En depressiv patient vil ofte fremstå rastløs, med døgnvariation, tankemylder, håbløshed, mm. I en depressiv fase kan vores patienter have svært ved at arbejde terapeutisk. Derfor tilbydes de, at komme ind og anvende vores sanserum som behandling.
Sansestimuli består her af Wellness Nordic gyngestol, som kan suppleres af en ringdyne på 4 kg, en U-pude, fidget toys og muligheden for afslappende videoer til musikken.
Vi oplever vores patienter profiterer godt, af at være i stolen. Vi har udarbejdet et måleredskab, som måler hvor trist, angst eller vrede vores patienter er før brug af sanserummet kontra efter brug.
Vi oplever allerede effekt hos vores patienter efter en tur i sansestolen. Vores patienter bliver afslappet, bliver mindre angst og oplever en ro, som de tager med sig når de går herfra.

Ergoterapeut Marie Frimann og Ergoterapeut Charlotte Furustubbe. Distriktspsykiatrien for bipolare lidelser. 

Psykiatrien Syd, Region Sjælland

8675
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System