Mindre uro hos børn med ADHD

Mindre uro hos børn med ADHD, både fysisk og psykisk
I Aalborg Kommune har man på det specialiserede aflastningstilbud, Horisonten, meget positive erfaringer med sansestolen Wellness Nordic Gyngestolen® til børn med voldsom fysisk uro.
Stolens stabile gyngeprogram giver flere af børnene mulighed for at finde ro.

Hvordan anvender Horisonten Wellness Nordic Gyngestolen®?
Vi har stolen til at stå i en af vores opholdsstuer, som en del af det faste møblement, så den vælges på samme måde som de øvrige møbler i stuen. Vi oplever børn, som vælger at se film/opholde sig i pågældende stue, da det er her, stolen står."

Læs Mads` historie
"Den benyttes af en dreng, ”Mads”,10 år gammel, diagnosticeret med ADHD og plaget af kraftig indre uro.
Han blev præsenteret for stolen en eftermiddag, og syntes den var rar at sidde i, når han kunne justere ryglænet i en passende position, og den bare vippede på det stabile program og uden musik. Da han vågnede næste morgen, satte han sig selv ind i stolen og sad der og blev vippet en times tid. Normalt har han svært ved at komme i gang med sine rutiner om morgenen – trække i tøj, børste tænder mm. Denne morgen efter at have siddet i stolen, kom han selv og bad om at få hjælp til sit tøj, tandbørstning mm."

Det her får Mads ud af at gynge i stolen
"Vi oplever altså, at Mads efter at have siddet i stolen, får meget mere ro på sig selv. Det giver ham desuden en større grad af energi, så det bliver lettere for ham, at være i de daglige gøremål. Det påvirker ham altså positivt både fysisk og psykisk.
Mads udtaler selv, at han har rigtig meget indre uro, men det hjælper, når han har siddet i stolen. Han har desuden fortalt om stolen derhjemme, og sagt, at den er rigtig god for ham
”.

De andre børn vil også prøve Wellness Nordic Gyngestolen®!
"Lørdag aften har vi filmhygge, hvor en gruppe på seks børn ser film sammen. Her ville to af børnene gerne sidde i stolen under filmen, og vi lavede en aftale om, at de kunne skiftes hver 20. min. Mads var utilfreds med aftalen, da han ville sidde der under hele filmen, men da hans første 20 min var gået, gik han uden kommentarer væk fra stolen og overlod den til den anden dreng. Dette er usædvanligt for Mads, da han oftest vil agere ud fra egne behov, indtil han får en reaktion udefra. Til sengetid oplevede vi desuden, at det var meget lettere for Mads at være i sine rutiner og faldt hurtigere til ro end normalt."

Skal din institution også afprøve en sansestol, så kontakt vores konsulenter og hør nærmere om mulighederne.

Læs mere om Gyngestolen

7356
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System