Mennesker med autisme overstimuleres nemt

Langt de fleste danskere kender til autisme spektrum forstyrrelser i ét eller andet omfang.
Indblik i hverdagen hos mennesker med autisme får vi flere steder fra; hvis ikke i vores familie, skole, job eller omgangskreds, så fra fx tv, hvor udsendelsen ”De skjulte talenter”, viser os verden fra et autismeperspektiv.
Mange mennesker med autisme oplever, at de let kan blive overstimulerede af sanseindtryk fra deres omgivelser. Både børn og voksne med autisme beskriver ofte, at de er meget følsomme overfor fx lys, lyd, temperatur og berøring. Med en sådan særlig følsomhed, kan tendens til overstimulering jo let forekomme.
Er overstimulering først sket, kan det være vanskeligt at håndtere; kroppen kan være i særligt
”alarmberedskab” og det kan gøre det svært at koncentrere sig, falde til ro eller falde i søvn om aftenen.

Målrettet sansestimuli hjælper mennesker med autisme

Målrettede sansestimuli anvendes ofte til mennesker med autisme. Behovet for at reducere stimuli fra omgivelserne er stort, nogle oplever behov for at trække sig, andre undgår helt steder og situationer, som kan opleves som ”sansebombardementer”, som fx en tur i et stort supermarked eller indkøbscenter, med efterfølgende overstimulering og ”nedsmeltning” som resultat.

Vores sortiment af sansestimulerende hjælpemidler anvendes hyppigt af mennesker med autisme spektrum forstyrrelser. Både til forebyggelse og reducering af reaktioner på ydre stimuli, men også til de pauser der kan være brug for, når omgivelser eller situationer har budt på rigelige mængder af stimuli til sanseapparatet og man føler sig aldeles udkørt.
Vores fiberveste kan gøre en stor forskel, både forebyggende samt under og efter særligt udfordrende situationer. Vores tyngdedyner som fiber- og ringdyner bidrager til, at krop og hoved genfinder ro og balance.

7422

Læs her, hvordan personale på bosted for mennesker med autisme anvender sansestole og ringdyne:

Stol og stimuli med langtidsvirkende effekt

”Vores beboere er virkelig glade for vippestolen, som den hedder hos os. Den står skiftevis i vores fællesstue og inde i vores sanserum. Den bliver brugt som en slags ”oplader-station”, når vores beboere ind i mellem føler sig overstimulerede eller før de skal deltage i ture eller andre fælles aktiviteter.

Gode erfaringer med sansestimulering

Gyngestolen anvendes ofte også om aftenen, hvis nogle har søvnproblemer. Vi oplever, at stolen kan dække mange forskellige af de særlige behov blandt vores beboere, som alle har autisme spektrum forstyrrelser. 
Den bliver brugt  sammen med ringdyne og en U-pude, som vores beboere nyder at lægge sig under. Disse to produkter bruges også ofte i vores andre stole i fællesstuen”. 

bosted for autisme
world autism day

Ro og kropsfornemmelse

Det er almindelig viden, at sansestimulering kan give ro, øge kropsfornemmelsen  og højne livskvaliteten for mennesker med autisme spektrum forstyrrelser.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System