Markant stigning i brug af søvnpræparat blandt voksne

Søvn er vigtigt, da den bl.a. forbedrer vores immunforsvar, styrker vores hukommelse og kreativitet og er med til at forebygge stress, angst og depression. 

Wellness Nordic tilbyder non-farmakologiske søvnhjælpemidler i form af sansestimulerende tyngdedyner som fiberdyner, kædedyner og ringdyner, alle CE-mærkede iht. MDR og helt lydløse. Der er i sortimentet tyngdedyner både med og uden tydelige taktile stimuli, så der er mulighed for at matche ethvert af de forskellige sensoriske behov brugerne kan have.

Vi tilbyder både salg og leje af vores sansestimulerende tyngdedyner, som i dag anvendes af rigtigt mange brugere, både med og uden diagnoser. Stimuli fra disse dyner beroliger sanse- og nervesystem på en måde, der får mange mennesker til at falde hurtigere i søvn, sove bedre, vågne færre gange dermed vågne mere veludhvilede og oplagte.

For mange mennesker bidrager disse tyngdedyner til bedre indlæring, øget trivsel og livskvalitet. Vel at mærke helt uden bivirkninger, - andet end at man får lyst til at sove lidt længere… Wellness Nordic vil gerne bidrage til, at flere oplever de gode effekter ved non-farmakologiske redskaber, for der er brug for fokus på området.

På 10 år er antallet af voksne mellem 45 og 64 år, der er begyndt at ty til søvnpræparat melatonin for at kunne sove bedre, steget markant.

En ny opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at der i 2011 var 8150 personer i alderen 45 til 64 år, der indløste en recept på sovepræparatet melatonin.

I 2021 var det tal vokset til hele 28.005 personer i samme aldersgruppe, skriver Berlingske, hvilket svarer til en stigning på 340 procent på ti år.

Ekspert kalder brugen af melatonin problematisk, da man ikke kender til konsekvenserne af et langvarigt forbrug, og søvnforsker Birgitte Rahbek Kornum udtaler, at hun synes, at man ”gambler en lille smule med sit helbred”. ”Jeg bliver bekymret. Jeg synes, det er problematisk, at der er sådan en stigning. Især hvis folk tager det langvarigt, fordi vi kender overhovedet ikke konsekvenserne af langvarig brug af melatonin”, siger Birgitte Rahbek Kornum, der er søvnforsker og lektor på Institut for Neurovidenskab ved Københavns Universitet, til TV 2.

Birgitte Rahbek Kornum understreger, at der er bivirkninger ved al medicin, men at de ikke er grundigt undersøgt ved melatonin.

Ved andre stoffer, der på samme måde som melatonin går ind og påvirker hjernens funktion, ved man dog, at der er langvarige bivirkninger, forklarer hun.

8952
8952

Hvad er melatonin?

  • Melatonin er et naturligt forekommende hormon, som dannes i koglekirtlen i hjernen.
  • Hormonet udskilles om aftenen, når kroppen skal gøre sig klar til at sove.
  • I takt med alderen falder hormonproduktionen af melatonin, hvorfor voksne typisk får sværere ved at falde i søvn. 
  • I teorien kan tilførsel af ekstra melatonin benyttes til at regulere døgnrytmen og afhjælpe søvnforstyrrelser. 
  • Man kender dog ikke til bivirkningerne af receptpligtig melatonin på lang sigt, hvorfor det anbefales kun at tage præparatet kortvarigt.                                            

Kilder: Aarhus Universitet & Netdoktor

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System