Gode erfaringer med afprøvning af Wellness Nordic Gyngestolen®

Kate, aktivitetsmedarbejder på Benediktehjemmet i Fredensborg Kommune, har i ca. 2 måneder afprøvet Wellness Nordic Gyngestolen®.

Kate har sin baggrundsviden om sanser fra uddannelse til Social- og Sundhedsassistent samt som demenskoordinator.

Hun udtaler følgende:

”Wellness Nordic Gyngestolen har en fantastisk effekt på vores beboere!”

 

Stolen er afprøvet til 3 beboere, hvor den har haft en betydelig afslappende effekt, som hun her beskriver:

”Alle beboere opnåede en højere grad af afslapning og ro. Dette vil uafviseligt medføre en øget livskvalitet hos flere. Det er tydeligt at fornemme, at beboerne føler, at de mærker deres krop, efter at have været i gyngestolen. Særligt har stolen stor effekt på de få af vores beboere, der er udadreagerende.” 

”Særligt hos en beboer, som ellers kan være meget svær at komme til, vedkommende let kan blive udadreagerende. Beboeren oplevede tydeligt mere kontakt med sin krop, lukkede sine øjne og blev rolig i stolen. Beboeren var nemmere at samarbejde med efter at have siddet i stolen. Var smilende, og fortalte at man mærkede sin lænd og det snurrede dejligt i benene. Beboeren var efterfølgende mere sikker i sin gangfunktion.”

 

Hos en anden beboer, som tidligere i sit liv har været meget glad for at bade i hav og søer, virkede det som om, at stolens stimuli mindede vedkommende om gyngende bevægelser fra vand – i hvert fald oplevede vi den store fornøjelse, at se beboerens glæde og høre beboeren le så højt, og fortælle om tidligere oplevelser, hvor vedkommende badede og havde det rart. Beboeren grinede så det kunne høres helt ned i hallen her i huset, hvilket var helt fantastisk, da beboeren ellers ofte giver udtryk for sine negative følelser. Beboeren beskrev faktisk oplevelsen som:  ”At være hel”…

 

En tredje beboer udtalte, at vedkommende havde det dejligt i sine ben og faldt derefter - med et smil - i søvn i stolen.

 

Kate supplerer med at oplyse, at det foreløbig primært er stolens Refresh-program de har brugt, hvor stolens ryg trinvist bevæger sig ned og op igen.

Den kommende tid vil de forsøge sig med stolens Relax-program for at se, hvilke erfaringer de kan gøre sig med dette.

5616
5616
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System