Forebyggelse af tvang, Psykiatrisk Center København

Tvang er en indgribende oplevelse for hver eneste patient, der bliver udsat for det. Det er derfor altid en tilfredsstillelse at kunne bidrage til at nedbringe brugen af tvang, når personalet anvender vores sansestole i indsatsen for at nedbringe brugen af tvang i Psykiatrien.

Ergoterapeuten fra det psykiatrisk sengeafsnit beretter:

”Jeg introducerer altid nye patienter til sansestolen Nordic Sensi® Chair og anbefaler at de afprøver den, for at mærke, hvad stolen kan”.

”Jeg havde ikke være ansat på afsnittet ret længe og havde heller ikke selv meget kendskab til brug af sansestolen, da jeg havde følgende erfaring med en patient:

Patienten var rastløs, gik op og ned ad gangen og snakkede med sine stemmer. Han ville gerne udskrives fra afsnittet og havde svært ved at sove om natten. Jeg tilbød ham, at han kunne afprøve sansestolen”.

”Første gang sad han kun meget kort tid, max 5 min. Han gav udtryk for, at han syntes det var rart og samtidig gav ham en tryghed, at jeg var til stede i rummet sammen med ham”.

”Jeg begyndte at tilbyde sansestolen til patienten, når jeg så ham gå rastløst omkring. Efterhånden kunne han sidde længere og længere tid i stolen og blev så tryg ved brugen af den, at han på eget initiativ begyndte at bruge den og opsøgte personalet for at få adgang til stolen.
Patienten fortalte, at han blev afslappet og kunne falde i søvn i stolen, - noget som ellers kunne være svært for ham, på hans stue”.

Min oplevelse var, at sansestolen gav ham mulighed for at finde ro i sin rastløshed og venten på at kunne blive udskrevet, og anvendelse af tvang blev undgået”.

8991
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System