indeledende tekst

Sansestimuli til børn og unge

Børn med et velstimuleret sansemotorisk fundament har gode betingelser for læring og trivsel, både fysisk, psykisk og socialt.

Sansemotoriske udfordringer kan gøre det svært fx at sidde stille, modtage læring og fastholde koncentration og fokus gennem længere tid. Uro og søvnproblemer er ofte en del af hverdagen hos mange børn og unge.

Med enkle redskaber kan man stimulere sanserne, så hjernen ikke skal arbejde på højtryk, men i stedet kan bearbejde få, målrettede sansestimuli ad gangen.

Vestibulære stimuli

Vestibulær stimulering (stimulering af balancesansen)

Udfordringer med den vestibulære sans, også kaldet balancesansen, kan vanskeliggøre selv simple bevægelser. Ofte fravælges redskaber, lege og spil som indbefatter gynge-, trille-, hoppe- og drejebevægelser hos børn og unge med sansemotoriske udfordringer.

Med Wellness Nordic Gyngestolen® kan tilbydes målrettede sensoriske stimuli, som øger tolerancen overfor de vestibulære stimuli gradvist - og på den måde styrke det sansemotoriske fundament.

Stolens lineære bevægelser stimulerer på en beroligende måde, hvilket kan gavne et overstimuleret sanseapparat og et nervesystem på overarbejde.

Gyngningen, i kombination med den specialkomponerede musik fra MusiCure® reducerer stresshormonerne og stimulerer til øget produktion at velværehormonet oxytocin.

Sansestimuli med tyngdeprodukter

Med en fibervest stimuleres kroppen med tyngde.

Da vesten bæres tæt på kroppen, stimuleres både den taktile og den proprioceptive sans, også kaldet berøringssansen og muskel-ledsansen. Dette kan bidrage til at, sanserne bedre fornemmer kroppen og styrke følelsen af tryghed, afgrænsning og grounding.

Med brug af sansestimulerende tyngdedyner - som fiberdyne og ringdyne – stimuleres sanseapparatet på beroligende vis, til bedre søvnkvalitet, både i form af, at man falder hurtigere i søvn, sover dybere og dermed oplever færre opvågninger.  

Den forbedrede søvnkvalitet viser sig i de vågne timer i form af øget overskud, mindre uro, færre konflikter og øget evne til koncentration.

Wellness Nordic tilbyder sansestimulerende fiberdyner og ringdyner fra 2 – 20 kg.

Der er således rig mulighed for at finde den tyngdedyne, som matcher behov, fysik og udfordring.

Vi kan anbefale brug af tyngdedyner fra ca 1 års alderen og opefter.  Juniordyner anvendes så længe børn sover i juniorseng.  Ved valg af størrelse og vægt, kontakt vores konsulentteam for faglig vejledning.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System