Plejecenter Svovlhatten, Odense

På Svovlhatten har vi afprøvet Wellness Nordic Gyngestolen på en borger med en meget urolig og råbende adfærd. Denne adfærd har han haft siden han flyttede ind på Svovlhatten for to år siden. Han har haft svært ved, at finde ro i en stol og det har været nødvendigt, at fiksere ham med en blød stofsele for at undgå fald på gulvet.

Vi har arbejdet med Marte Meo, sansestimulering og andre pædagogiske principper uden succes. Vi fik muligheden for at afprøve Welleness Nordic Gyngestolen. Det blev med det sammen en succes. Han fandt ro og hvilke. Bogeren sidder nu mange af sine vågne timer i gyngestolen, og det har givet ham ro og en bedre livskvalitet.

Det har ligeledes bidraget til fordele for personalet. Før krævede borgeren pleje og opmærksomhed hvert 5. minut Nu har gyngestolen ændret plejen og opmærksomheden til et niveau på linje med de øvrige borgere. Det har samtidig forbedret arbejdsmiljøet da der ikke længere kommer råbestøj fra denne borger.

Denne erfaring gør, at vi på Svovlhatten kan anbefale at afprøve gyngestolsterapi med Wellness Nordic Gyngestolen i forbindelse med pleje af denne type demente.

Merete Daurehøj, Afdelingsleder

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System